UITVLOEI FILTER

Hoihoi! Een veel gebruikte en handige filter in Photoshop is ‘uitvloeien’. Met deze filter kun je delen van je foto vervormen, groter of kleiner maken of opschuiven. Veel mode foto’s worden met deze tool bewerkt en modellen met maat S worden omgetoverd tot maatje 0. Maar je kan er niet alleen een aantal kilo’s van het lichaam als sneeuw voor de zon mee doen verdwijnen. Je kan ook hele gezichten veranderen naar jouw voorkeur. Heeft de persoon op jouw foto grote oren, een brede of lange neus, een puntkin, een hoog voorhoofd, plat haar, dunne lippen? Dat kan je met een paar klikken veranderen. Ik zeg niet dat er iets mis is met een paar kilo’s meer of een lange neus, ik wil alleen laten zien wat mogelijk is met deze functie. Je kan niet alleen mensen vervormen, maar ook objecten. Je kan bijvoorbeeld de ronde vorm van een appel veranderen in de vorm van een hartje, zoals je op deze website kan leren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met de uitvloei filter. In deze tutorial gaan we de uitstekende kin van actrice Reese Witherspoon verkleinen. Kijk met me mee!

De originele foto.

Stap 1. Uitvloeien
– Klik op ‘Filter’.
– Klik op ‘Uitvloeien’.

– Klik links bovenaan het scherm op het handje met de wijzende vinger.
– Zet de kwast grootte op een formaat wat ongeveer even groot is als het deel dat je wil vervormen, in dit geval de kin. Ik zet deze op 200.
– Zet de kwast dichtheid op 50.
– Zet de kwast druk ook op 50.
– Zet de kwast onder haar kin en beweeg met je rechtermuisknop iets omhoog terwijl je je linkermuisknop houd ingedrukt. Maak kleine bewegingen en wat je aan de rechter kant van de kin verkleint moet je natuurlijk ook verkleinen aan haar linkerkant. Anders krijgt ze een scheef gezicht en dat willen we niet hebben haha.
– Klik op ‘Oke’.

Je kan er ook voor kiezen om andere delen te verschuiven. In deze foto geef ik haar haren iets meer volume door haar krullen naar buiten te verschuiven.


Hieronder zie je het resultaat na een paar eenvoudige stappen. Zoals je ziet lijkt ze een heel ander persoon. Wat een verschil een paar centimeters kin wel niet kan maken. Beide kinnen staan haar goed, maar zo zie je wat voor groot effect de uitvloei filter kan hebben. Je kan natuurlijk ook subtielere aanpassingen maken zoals de wenkbrauwen iets omhoog plaatsen, de ogen iets groter maken en de lippen wat voller.


Is er iets niet helemaal duidelijk of wil een tutorial over een ander onderwerp? Dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.